PITCHING?

Se for deg at du har to minutter til å overbevise en potensiell investor om at din idé er verdt å satse på? Eller at du skal overbevise en kunde om at det er akkurat din løsning hun trenger. Da blir hva du sier og hvordan du sier det veldig avgjørende.

En pitch defineres gjerne som en kort og spisset presentasjon på 30-60 sekunder – omtrent like lenge som det tar å ta heisen – derav begrepet «Elevator pitch».

Når tar vi konseptet til Tromsø - til nordlyset og til Fjellheisen.

CABLE CAR PITCHING™?

Cable Car Pitching™ er en konkurranse for både gründere og vekstbedrifter. På tur opp til Fjellstua med Fjellheisen har deltakerne ett minutt til å overbevise en jury om at du og din idé fortjener å vinne.

Pitchen live-streames til Fjellstua, huset på toppen av fjellet, hvor en jury sitter og følger med. Etter ett minutt stoppes kamera, og juryen har noen minutter på seg til å diskutere om de ønsker å høre mer om din idé.   

Har du overbevist vil dørene åpnes og du ønskes velkommen inn til juryen. 
Har du derimot ikke overbevist, må du bli med heisen ned igjen.

HVORDAN BLI MED?

Cable Car Pitching™ er delt i syv deler;
1) Alle som ønsker å delta sender inn en “selfie-pitch” på ett minutt. Film deg selv når du presenterer din idé eller ditt prosjekt. Filmen må være uredigert og være på maksimalt ett minutt. Alle filmer over ett minutt vil ikke bli evaluert. Du må ikke filme selv, du kan få noen til å filme deg om du heller ønsker det.

2) Av alle innsendte bidrag velges det ut ti finalister som får delta under Cable Car Pitching™ i Tromsø den 21.november 2018.

3) De ti finalistene inviteres til Tromsø 20.november 2018 for å delta på pitche-trening med Rick Salmon. Noen uker før finalen får du delta på et forberedende webinar. Dagen før finalen, og halve finaledagen deltar du på workshop og trening i Tromsø.

Finalistene får støtte til reise og opphold!

4) Opptakene på selve finalen starter kl.23:00 og varer til kl.02:00 den 21. november. Èn og èn pitcher etter tur i selve Fjellheisen. Dette live-streames til juryen som befinner seg i Fjellstua, 421 m over havet. Finalistene har kun ett minutt på seg.
Deretter har juryen noen minutter på seg til å velge om de vil høre mer, eller ikke. Er de fornøyd vil pitcheren bli invitert inn til juryen for del 5). Har du derimot ikke overbevist, må du bli med heisen ned igjen, og er ute av konkurransen. Alle som deltar i konkurransen er også med å konkurrere om publikumsprisen.

5) Kommer du inn til juryen må du svare på spørsmål om bedriften/prosjektet.. Juryens oppgave er å kåre én vinner som stikker av med kr 100.000 gitt av DNB.

6) Etter konkurransen klippes opptakene til kortere episoder som skal vises på Facebook-siden til Cable Car Pitching™. Her vil også publikum få muligheten til å stemme på sin/sine favoritter. Den ideen som får flest reaksjoner (liker, hjerte, wow etc) stikker av med en ekstrapremie på kr 50.000,-

7) Cable Car Pitching™ ønsker å hjelpe alle deltakere. Alle ideene og prosjektene vil bli synliggjort gjennom våre og våre partneres kanaler, og vi tilgjengeliggjør kontaktinformasjonen til deltakerne. Dette gjør det mulig for andre interessenter og investorer å komme i kontakt med deg om din idé.

Påmeldingsfristen er nå ute, men du kan trykke på knappen under om du ønsker å motta vårt nyhetsbrev med informasjon om når episodene er ferdige og/eller når neste mulighet kommer!