Cable Car Pitching -
Jakten på den nye ostehøvelen?

Foto: Mats Gangvik

Foto: Mats Gangvik

Cable Car Pitching er en ny konkurranse for norske gründere som spiller på konseptet “heispitch”. Deltakere får ett minutt til å forklare ideen sin og en jury bestemmer om de fortjener mer tid. Det som gjør denne konkurransen unik er at pitchen skjer i en gondol og dommerne bestemmer om deltakeren for komme ut av gondolen eller om de sendes rett ned igjen.

I årets jury finner vi kjente ansikter som; Arne Hjeltnes (næringslivsprofil), Johan Brand (Kahoot-gründer), Ruth Norstrøm (DnB Eiendom) og Kim Daniel Arthur (Playfish-Gründer).

Cable Car Pitching har lansert 4 pre-season episoder og nå skal finaleepisodene få se dagens lys! 10 stolte, norske gründere er invitert til Tromsø, hvor de blant annet kjemper om 100.000 kroner fra DnB og den gjeve tittelen “vinner av Cable Car Pitching 2018”.  

Ideene er ikke det eneste nye. Dette er også verdenspremieren på Cable Car Pitching og prosjektet har sett stort engasjement rundt de lanserte episodene.

“Det gjør meg glad å se alle de fantastiske ideene nordmenn klarer å komme opp med. Ennå mer moro er det at vi kan invitere 10 av de beste til Tromsø!”

Idéinnehaver Andreas Nilsen og prosjektansvarlig Simon Barman-Jenssen, synes det er stor stas å se hvor godt konseptet er tatt imot. Andreas jobber til vanlig som daglig leder ved FLOW Coworking i Tromsø og har vært med på å etablere flere oppstartsbedrifter. “Mange gode ideer blir liggende i skuffer rundt om i landet. Vi ønsker å skape et konsept som lar disse ideene komme ut og frem. Det er også mange som har en gründer i magen, men som ikke har turt å gjøre noe med det, før nå. Cable Car Pitching er mer enn bare en konkurranse. Her handler det om å berømme entreprenørskap og å hjelpe hverandre videre.”

Første finaleepisode slippes 2.juledag og vil publiseres på prosjektets Facebookside. Dette er også nytt. Serien sendes ene og alene på sosiale medier. “Vi har valgt å benytte oss av en sosial nettplattform for publisering for å gi seerne mulighet for samhandling. Vi ønsker ideene skal nå investorer, potensielle samarbeidspartnere og kunder. Dette er noe mange finner vanskelig så vi gjør det vi kan for å hjelpe. Delinger i sosiale medier kan bidra til dette”

Prosjektet oppfordrer til interaksjon også gjennom å kåre “folkets favoritt”, stemt frem av seerne. Her kan man avlegge sin stemme ved å interagere på facebook-innlegg og bidra til at én start-up får 50.000 kroner til videreutvikling av ideen sin.

Prosjektet er gjort i samarbeid med blant annet Innovasjon Norge, DnB og Universitetet i Tromsø. “Vi synes det er utrolig kult at innflytelsesrike aktører ser verdi i hva vi forsøker å oppnå. Samarbeidspartnerne våre har gjort det hele mulig og vi håper at konseptet vil skape positive synergier både for dem og for deltakerne.” sier Barman-Jenssen.

De innledende episodene kan finnes på prosjektet sin facebook-side, hvor finaleepisodene også vil slippes. Kontaktinformasjonen til alle årets deltakere er også gjort offentlig på deres nettsider slik at interessenter kan nå ut til dem.